Donderdag 17 oktober is het de Dag tegen Kanker die samenvalt met de Werelddag van verzet tegen armoede.

 

Toeval of niet, bewust of onbewust. Jammer genoeg heeft het één vaak met het ander te maken. Wanneer kanker het even van je overneemt, weten we allemaal dat het heel wat met je leven doet. Elk levensgebied wordt getroffen; fysiek en gezondheid, gezin en relatie, job en carrière, sociaal leven, en ja helaas ook op financieel vlak. Kanker vraagt nu eenmaal een pittig behandeltraject om de kans op "hopelijk" verder leven te kunnen vergroten en zorgt zo op zijn beurt voor grote gevolgen. Waaronder het financiële stuk.

 

En ja, (kans) armoede staat vaak veel dichter bij dan je denkt. Ook bij ons in Maasmechelen zijn er heel wat mensen die het op dit levensgebied niet altijd gemakkelijk hebben.

Mensen op de grens of midden in de (kans) armoede hebben hetzelfde profiel zoals jij en ik. Alléén moeten zij met veel minder rondkomen ten gevolg van kanker of een andere langdurige ziekte of beperking. Deze mensen raken vaak nog eens geïsoleerd omdat ze het gevoel hebben er niet bij te horen en ze gebukt gaan onder schaamte.

 

Er zijn gelukkig al heel wat organisaties die zich inzetten voor deze kwetsbare groep. Ook wij van Levenstocht Maasland willen hier graag aan kunnen bijdragen. Zaterdag 28 september 2019 hebben we onze eerste Levenstocht naar Heppeneert gewandeld.

Intussen hebben wij een dossier ingediend om kans te maken op extra subsidies. Om zo ons doel en onze bijdrage hier te kunnen leveren.Ons doel is een vakantiekamp te kunnen organiseren voor kansarme kinderen waarvan het gezin getroffen werd door kanker.

 

Het vakantiekamp is reeds tot in het kleinste detail volledig uitgeschreven en de nodige aanvragen bij desbetreffende organisaties en locaties zijn reeds gedaan. Een team van professionele medewerkers en vrijwilligers hebben reeds toegezegd te zullen meewerken aan dit project. Wij wachten nu vol spanning op de goedkeuring en erkenning van ons dossier, zodat we de droom van vele kinderen werkelijkheid mogen laten worden. 

 

Wordt vervolg!