(Onco) Coaching traject.

 

Wanneer een ernstige ziekte je treft, staat gelijk een heel team van dokters, oncologen, verpleegkundige en psychologen achter je. Dat is gewoonweg fantastisch. Maar er komt een moment dat de deur van de oncologie stilletjes achter je dicht gaat. De behandelende arts je proficiat wenst en heel veel succes voor de toekomst of in het slechtste geval je dierbare omgeving verder moet met een enorme leegte...

 

De diagnose van kanker krijgen is vaak een donderslag bij heldere hemel. De medische ondersteuning en begeleiding zijn van onschatbare waarde. Bewust maar vooral enorm realistisch de situatie onder ogen zien en het voorgeschreven behandelprotocol in volle vertrouwen ondergaan is de boodschap. Dit alles gaat vaak nog eens gepaard met een gigantische administratieve rompslomp. 100% controle over je gedachten en handelingen zijn hierbij dan ook prioriteit maar helaas niet altijd mogelijk!

 

Daarnaast is de psychosociale ondersteuning vaak een ramp! Angst en onzekerheid nemen de leiding tijdens en vaak ook na het hele traject...Waardoor re-integratie in de maatschappij en naar de werkvloer niet zo evident zijn. Herkenbaar?

 

Als “ervaringsdeskundige” in de oncologische wereld weet ik als geen ander waar het stroef loopt met de nodige blokkades tot gevolg. Balans, harmonie en groei in evenwicht brengen, behoren dan ook tot mijn prioriteit in een coaching traject op maat naargelang ieders behoeften en noden. Tijdens het eerste gesprek (intakegesprek), gaan we kijken waar de nood het hoogste is. Aan de hand daarvan wordt een programma op maat uitgewerkt gebaseerd op drie transformatiepijlers. Het intakegesprek (gratis) duurt 1 u en is de basis voor het slagen van een coaching traject.

 
Een coaching traject opgebouwd aan de hand van een transformatieprogramma op maat wordt altijd in blokken van 6, 9 of 12 sessies afgesloten. Daar we eerst oude gewoontes en overtuigingen zullen gaan resetten, om zo tot het gewenste resultaat te komen. De tijdsduur van een coaching sessie is evenals het intakegesprek ongeveer een 60 minuten aan een tarief van 75€ per uur.De eerste 4 sessies hebben we wekelijks afspraak met elkaar, daarna wekelijks , twee of driewekelijks, naargelang elkaars agenda, behoeften en noden.
 
Mijn missie als Onco & Life Coach is uw welzijn en levensgeluk vergroten