Graag wil ik me even voorstellen aan de hand van mijn eigen verhaal.


Ik ben Sandra Duque. Gehuwd en gezegend met een parel van een dochter. Na het behalen van mijn diploma als schoonheidsspecialiste, november 1996 startte ik met een eigen zaak. Mijn zelfstandige activiteit combineerde ik als docente in de opleidingen schoonheidsspecialiste en personenverzorging. Daarnaast verzorgde ik workshops bij cosmeticabedrijven en was ik actief als schoonheidsspecialiste voor een distributiebedrijf.

 

Vakkennis, professionaliteit, perfectie en het welzijn van mijn medemens sla ik dan ook hoog in het vaandel.

 

Tot twee keer toe werd ik getroffen door een agressieve vorm van borstkanker en kreeg hiervoor twee keer het hele all inn pakket, van operatie tot chemo’s en bestralingen, met neuropatische pijnen (zenuwpijnen) tot gevolg. Een pittig traject dat de kans op verder leven zou vergroten. Deze kansen nam ik dan ook dankbaar met beide handen aan. Met het oog op nog een hele mooie toekomst.
 
Midden in mijn oncologische revalidatie kreeg ik te horen van mijn werkgever dat er omwille van mijn ziekte geen ruimte meer was voor mij binnen hun bedrijf. Slechts enkele dagen nadien bood zich de aangetekende zending al aan met de nodige ontslagpapieren, met als goedkope reden … “overbodige kracht”.

 

Als “ervaringsdeskundige” in de oncologische wereld weet ik als geen ander wat kanker of een langdurige ziekte met je lichaam maar ook met je mind doet. Een rollercoaster die een enorme impact heeft op heel je leven, zowel privé als professioneel.

 

Maar die me desondanks bepaalde stormen, ook de nodige bewustwordingen en inzichten heeft gegeven, waardoor ik de beslissing nam om alles over een andere boeg te gaan gooien. Ik besloot om een volwaardige coaching opleiding te gaan volgen aan de Coaching & Leadership Academy van Inge Rock tot een Gecertificeerde Executive Onco & Life Coach.