Taboe rond kanker doorbreken

Gepubliceerd op 4 april 2018 om 19:35

Taboe rond KANKER doorbreken!


Hallo iedereen, na veel vraag en aandrang van heel veel mensen is het er vandaag dan eindelijk van gekomen. Mijn eerste Blog.


Vele onder jullie weten al een hele tijd waar ik mee bezig ben, voor andere is dit een totaal nieuw gegeven en begin ik graag deze eerste blog aan de hand van mijn eigen verhaal om vandaaruit verder te gaan.

 

Ik ben Sandra Duque. Gehuwd en gezegend met een parel van een dochter. Na het behalen van mijn diploma als schoonheidsspecialiste, november 1996 startte ik met een eigen zaak. Mijn zelfstandige activiteit combineerde ik als docente in de opleidingen schoonheidsspecialiste en personenverzorging. Daarnaast verzorgde ik nog verschillende workshops bij enkele grote cosmeticabedrijven en was ik actief in een distributiebedrijf als beauty manager.

 

Vakkennis, professionaliteit, perfectie en het welzijn van mijn medemens sla ik dan ook hoog in het vaandel.

 

Tot twee keer toe werd ik getroffen door een agressieve vorm van borstkanker en kreeg hiervoor twee keer het hele all inn pakket, van operatie tot chemo’s en bestralingen, met nog steeds neuropatische pijnen (zenuwpijnen) tot gevolg. Een pittig traject dat de kans op verder leven zou vergroten. Deze kansen nam ik dan ook dankbaar met beide handen aan. Met het oog op nog een hele mooie toekomst.

Midden in mijn oncologische revalidatie kreeg ik te horen van mijn werkgever dat er omwille van mijn ziekte geen ruimte meer was voor mij binnen hun bedrijf. Slechts enkele dagen nadien bood zich de aangetekende zending al aan met de nodige ontslagpapieren, met als goedkope reden … “overbodige kracht”.

 

Als “ervaringsdeskundige” in de oncologische wereld weet ik als geen ander wat kanker of een langdurige ziekte met je lichaam maar ook met je mind doet. Een rollercoaster die een enorme impact heeft op heel je leven, zowel privé als professioneel.

 

Maar die me desondanks bepaalde stormen, ook de nodige bewustwordingen en inzichten heeft gegeven, waardoor ik de beslissing nam om alles over een andere boeg te gaan gooien. Ik besloot om een volwaardige coaching opleiding te gaan volgen aan de Coaching & Leadership Academy van Inge Rock tot een Gecertificeerde Executive Onco & Life Coach

Wanneer een ernstige ziekte je treft, staat gelijk een heel team van dokters, oncologen, verpleegkundige en psychologen voor je klaar. Dat is gewoonweg fantastisch. Ik ben daarom ook zo dankbaar dat wij in dat stukje wereld mogen leven, waar we de mogelijkheid hebben om geholpen te worden. En dat ik me gedurende mijn ziekte tot twee keer toe heb mogen laten omringen door de beste specialisten.

Alleen heeft ziek worden een enorme invloed op heel ons leven: onze gedachten, fysiek, gezondheid, gezin, relatie, sociaal leven, job, carrière, financieel,… noem maar op.

 

Er over praten is vaak taboe! En deze taboes zou ik heel graag willen doorbreken, maar vooral bespreekbaar maken door wekelijks een onderwerp of problematiek in kaart te brengen. Want wat voor de één persoon een dagdagelijks onderwerp is kan voor de ander uiterst gevoelig liggen en bepalend voor zijn of haar levenskwaliteit.

 

Lieve groeten
Sandra

Reactie plaatsen

Reacties

Ria Conings
6 jaar geleden

Hallo Sandra. Heel knap hoe jij hiermee omgaat. Ben benieuwd welke onderwerpen je in de komende tijd nog allemaal gaat aansnijden. Veel succes met he blog.
Ria