Onco & Life Coach vs. Politiek

Gepubliceerd op 29 mei 2018 om 22:06

Onco & Life Coach vs. politiek, waar ligt het verband?


Enkele maanden geleden nam ik samen met mijn gezin de beslissing om een engagement aan te gaan binnen de politieke partij CD&V. “Waarom heb jij de stap gezet naar de politiek”? Een vraag die ik dagelijks krijg.

 

Intussen kent vrijwel iedereen mijn verhaal; van een 22 jaar durende carrière als schoonheidsspecialiste tot Onco & Life Coach.


Als “ervaringsdeskundige” in de oncologische wereld weet ik als geen ander wat kanker of een andere langdurige ziekte en/of beperking ten gevolge van een ingreep of medisch voorval met je lichaam maar ook met je mind doet. Een rollercoaster die een enorme impact heeft op heel je leven, zowel privé als professioneel. Zowel voor de patiënt als voor zijn of haar omgeving.

 

Een fase in mijn leven die me heeft doen inzien waar er nood en behoefte aan is, maar ook hoeveel beperkingen en tekortkomingen er zijn gedurende, maar ook na dit hele traject zowel voor de patiënt als voor de omgeving. Er over praten is dan ook vaak een taboe. Ik ben er dan ook van overtuigd dat mensen langer dan nodig in de patiënten rol blijven vasthangen, dat hun treft op ieder levensgebied; fysiek en gezondheid, gezin en relatie, job en carrière, sociaal leven, financieel evenwicht, enz. Waardoor re-integratie in de maatschappij en naar de werkvloer steeds moeilijker worden.

 

De diagnose van kanker of een andere chronische ziekte krijgen is vaak een donderslag bij heldere hemel. Levenslang moeten omgaan met beperkingen en/of pijnen zijn belastend voor heel het gezin en uit zich over de algemene levenskwaliteit van de patiënt en zijn of haar omgeving.

 

De medische ondersteuning en begeleiding zijn van onschatbare waarde.
Bewust maar vooral enorm realistisch de situatie onder ogen zien en het voorgeschreven
behandelprotocol in volle vertrouwen ondergaan is de boodschap.
Dit gaat vaak gepaard met een gigantische administratieve rompslomp.
100% controle over je gedachten en handelingen zijn hierbij dan ook prioriteit!
Alléén is de psychosociale ondersteuning vaak een ramp!
Angst en onzekerheid nemen dan ook vaak de leiding tijdens en na het hele traject...

 

De mensen die mij kennen weten dat ik vakkennis, professionaliteit , perfectie en de levenskwaliteit/ welzijn van mijn medemens hoog in het vaandel sla als Onco & Life Coach.

 

Maar het gaat hier niet om mij, maar om U!


Dagelijks verneem ik via gesprekken en schrijnende verhalen dat het een problematiek is die zich nog steeds over de gehele lijn uitstrekt, zonder enige verandering, ik durf zelfs zeggen erger wordt. Waar helaas wel weet van is, maar niets of weinig rond gedaan wordt.

 

Mijn missie is de levenskwaliteit van mijn medemensen verbeteren. Een argument waar ik dag na dag volledig voor ga.

 

Ik wil een plaats creëren waar je gewoon jezelf kan en mag zijn, zonder enig gevoel van schaamte of ongemak ten gevolge van gelijk welke onaangename situatie u op dat moment treft of heeft getroffen!
Een plaats waar ruimte is voor een begrijpend oor, voor gelijk welke vraag!
Een plaats die je RECHTSTREEKS de weg wijst naar de juiste voorzieningen en/of steunmaatregelen!
Een plaats waar enkel en alléén ruimte is voor hoog gekwalificeerde coaching sessies en trainingen op maat!
Een plaats voor professionele workshops, vormingen, lezingen en info sessies!
Een plaats waar “U” gewoon “JIJ” kan en mag zijn!
Een plaats voor hem en haar!
Een plaats voor jong en oud!
Een plaats waar we samen werken naar terug balans in uw leven aan de hand van een plan op maat!
Een plaats waar mensen stappen zetten groot of minder groot richting hun persoonlijke doelen!
Een plaats die toegankelijk is voor iedereen en drempels je niet weerhouden om de stap te zetten!

Een plaats waar gekeken wordt vanuit een zorgzaam en begripvol oog!

 

Slechts 3.34% van de mensen die een medisch traject doorlopen hebben, krijgen een nazorgplan of professionele begeleiding op maat, hier moet DRINGEND verandering in komen.

 

En dat is de reden waarom ik “ja” heb gezegd tegen de politieke partij CD&V en ik samen met een fantastisch team er ook volledig ten volle voor zal gaan.

 

Een reden die zich niet beperkt tot vandaag, morgen, volgende maand of volgend jaar. Maar een reden die dagelijks het leven van duizenden gezinnen treft, dit vaak hun heel leven lang.

 

 

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Maassen sylvia
6 jaar geleden

Geweldige tekst ! Zowel de opbouw als de structuur izorgt ervoor dat het fijn en aangenaam is om te lezen .De knelpunten worden duidelijk in kaart gebracht en mijn stem heb je alvast !