Een negatieve attitude is als een lekke band, je komt niet ver als je hem niet wisselt

Gepubliceerd op 21 augustus 2018 om 13:08

Door het leven gaan met een positieve mindset.


Heel leuk en aardig om te lezen om dan te beslissing er daadwerkelijk iets mee te gaan doen. Top, ik word vrolijk als ik het mensen hoor zeggen, alleen het echt gaan doen…dat is natuurlijk een heel ander verhaal.


Natuurlijk doen zich in ons leven situaties voor, waarvan je denkt…waarom ik, moet dit nu net mij overkomen, kan ik ooit nog glimlachen of gelukkig door het leven gaan? Helaas overkomt ons 3% van al onze gebeurtenissen die we moeten ondergaan. Daarnaast is het goede nieuws dat we zelf 97% van onze resultaten zelf in de hand hebben, door onze mindset.


Hoeveel mensen lopen er dagelijks knorrend, klagend en roddelend door het leven. Ze zijn niet tevreden in hun relatie, kunnen niet overweg met hun collega’s, hebben op iedereen wel iets aan te merken, zijn het niet eens over hoe andere mensen hun kinderen opvoeden, afgunst op het geluk van een ander, jaloezie op andermans behaalde prestaties, je kan het zo gek niet bedenken. Daarnaast is de hele wereld de schuld van hun problemen en vergeten ze dat ze voor 97% zelf verantwoordelijk zijn voor hun behaalde resultaten. Mmm, vaak een pijnlijke vaststelling, die hun nog bozer maken op het leven.


Natuurlijk doe je dit niet bewust, het zou nogal erg zijn als je ’s morgens in de spiegel kijkt en denkt: voor welke negativiteit zal ik vandaag eens gaan zorgen. Dat hoop ik van niet, want dan vrees ik dat er andere dingen aan de hand.


Neen, heel veel komt voort vanuit overtuigingen en levensopvattingen waarin wij zijn groot gebracht tot wel drie generaties terug. Overtuigingen en levensopvattingen die wij allemaal als waarheid hebben aangenomen. Maar zeker naar je omgeving toe geen verwijt, want ook zij handelde vanuit heel veel liefde voor jou en met de beste bedoelingen!


Maar er komt een moment dat je denkt, nu is het gewoon genoeg geweest en je aan de slag gaat met de kwaliteit van je gedachten. Verander je kijk op het leven, want alles is relatief en elke medaille heeft twee kanten. Het is aan jou welke kant je kiest te gaan staan en je perceptie tegenover de dingen des leven.


Dat wil niet zeggen dat je alles vanop een roze wolk moet gaan bezien of alles en iedereen lief, leuk en aardig moet gaan vinden. Neen, begin met dankbaar te zijn voor de kleine dingen en schrijf dagelijks net voor het slapen gaan 3 dingen op die je die dag gelukkig hebben gemaakt of hebben doen stralen.

 

Door op een positieve vibratie in slaap te vallen, zal je nachtrust ook ontspannend en rustig zijn. En je zal versteld staan hoe negativiteit in alle mogelijke vormen uit je leven zal gaan verdwijnen en de goede dingen meer en meer je pad zullen gaan kruisen.


Want een negatieve attitude is als een lekke band, je komt niet ver als je hem niet wisselt!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Maassen sylvia
6 jaar geleden

Prachtige tekst ! Inderdaad sinds ik jou ken probeer ik steeds in het goede te geloven en vooral dat alles goed komt als je maar geloofd in het goede . Bedankt voor jou visie en ik probeer het alle dagen toe te passen