Professionele kwaliteit garanderende psychosociale nazorg

Gepubliceerd op 11 maart 2019 om 19:52

Wanneer een ernstige ziekte je treft, staat gelijk een heel team van dokters, oncologen, verpleegkundige en psychologen voor je klaar. Dat is gewoonweg fantastisch. Ik ben daarom ook zo dankbaar dat wij in dat stukje wereld mogen leven, waar we de mogelijkheid hebben om geholpen te worden. En dat ik me gedurende mijn ziekte tot twee keer toe heb mogen laten omringen door de beste specialisten.

Alleen heeft ziek worden een enorme invloed op heel ons leven: onze gedachten, fysiek, gezondheid, gezin, relatie, sociaal leven, job, carrière, financieel,… noem maar op. Er over praten is vaak taboe!

Je wordt overspoeld door angst, je spiegelbeeld dat niet meer overeenkomt met je zelfbeeld, je zelfliefde komt in het gedrang…waardoor liefde geven niet meer zo evident is, mensen gaan je anders bekijken of je juist mijden. Je energieniveau dat plots beneden 0 staat, je werk niet meer kan hervatten omwille van beperkingen en/of pijnen of wanneer je net als ik… je job bent kwijtgeraakt omwille van je ziekte.

Zoveel vragen, bedenkingen, twijfels en kloven die zijn ontstaan. Alleen staan hiervoor geen specialisten voor je klaar en is dat een traject waar jijzelf, als specialist van je eigen Body & Mind op zoek moet gaan naar de juiste antwoorden en oplossingen. Niet als “lijder in je leven” maar als een "Leider van je leven"!

Steeds meer mensen lopen vast zowel in het dagdagelijkse leven als tijdens of na een oncologisch traject of langdurige ziekte op de meest uiteenlopende levensgebieden. Waardoor re integratie in de maatschappij en naar de werkvloer steeds moelijker worden.

Als Onco & Life coach draag ik bij aan het algemeen psychosociaal welzijn van (ex)oncologische patiënten en hun omgeving aan de hand van persoonlijke coaching, groepscoaching, mentoring, master minds, workshops, trainingen en programma's op maat naar ieders behoeften en noden. Om zo weer balans en harmonie in hun leven te creëren waardoor wensen weer vervuld worden en doelen worden bereikt.

Als Onco & Life Coach creëer ik een plaats waar enkel en alléén ruimte is voor hoog gekwalificeerde coaching sessies en trainingen op maat.
Een plaats waar je gewoon jezelf kan en mag zijn, zonder enig gevoel van schaamte of ongemak ten gevolge van gelijk welke onaangename situatie u op dat moment treft of heeft getroffen.
Een plaats waar IEDEREEN terecht kan voor een coaching traject of een training op maat
Een plaats waar “U” gewoon “JIJ” kan en mag zijn!
Een plaats voor hem of haar, jong of oud

Coaching is de afgelopen jaren een enorme hype geworden. Coachingpraktijken komen dan ook als paddenstoelen uit de grond. Vele noemen zichzelf al snel een Coach na een reeks boeken te hebben verslonden.

Alléén is coaching wel iets meer dan boeken lezen en een luisterend oor zijn voor iemand. Uiteraard hoort een goede coach degelijk opgeleid te zijn. En is research wel aanbevolen wanneer je jezelf laat onderdompelen in een coaching traject.

 

Wanneer je professioneel actief bent in het kwetsbare zorglandschap is streven naar kwaliteit prioriteit. We laten ons gedurende de behandelingen ook omringen door de beste specialisten, kwalitatieve nazorg is dan ook vanzelfsprekend. Dagelijks bewaken we in het zorglandschap de veiligheid van onze patiënten / gasten. Want een professionele kwaliteit garanderende psychosociale nazorg is noodzakelijk, bevorderend en ondersteunend bij de re integratie naar de maatschappij en naar de werkvloer.

 

Patiëntveiligheid is onze zorg, uw levenskwaliteit verbeteren is onze missie!

Want ook u bent het waard!!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.